Voor haartransplantatie 5

Haartransplantatie mannen

Een haartransplantatie voor mannen is de oplossing wanneer je als man last hebt van haaruitval. Het is een veelvoorkomend probleem dat zich vaak al op jonge leeftijd uit. Meestal begint het met een terugtrekkende haarlijn, waarna er op een gegeven moment kale plekken ontstaan. Heb je hier last van en wil je het liefst je haren weer terug? Met een haartransplantatie voor mannen biedt Omorfy hier een definitieve oplossing voor.

Haartransplantatie mannen: de oplossing

Haaruitval bij mannen heeft verschillende oorzaken. De belangrijkste oorzaak is erfelijke kaalheid. Dit wordt ook wel alopecia androgenetica genoemd en kan al op jonge leeftijd ontstaan. Dit type haaruitval wordt veroorzaakt door een overgevoeligheid van de haarzakjes voor het hormoon dihydrotestosteron DHT. Hierdoor wordt de haargroei geremd en uiteindelijk geblokkeerd, waarna kaalheid ontstaat.

Een hormonale disbalans, ziekte, stress of verkeerd voedingspatroon kunnen ook de oorzaak zijn. De haarzakjes in de haarkrans – het gedeelte aan de achterzijde van het hoofd – zijn hier niet gevoelig voor.

Fue haartransplantatie

“Meer begeleiding en aandacht. Nu, en in de toekomst” Haartransplantatie hoeft niet altijd de eerste oplossing te zijn. ”

Mijn haartransplantatie: Bart

Op 27 augustus 2021 heb ik een haartransplantatie laten doen bij Omorfy in Bunnik. De reden waarom ik een haartransplantatie heb ondergaan is uiteraard, omdat mijn haar wat meer aan het uitdunnen was, met name de inhammen en iets bij mijn kruin. Nu was het nog niet heel extreem, maar ik zag een zelfde haarlijn als bij mijn opa, en die had een aardige baai. Al met al wilde ik hier op tijd bij zijn.  Mijn zoektocht naar een kliniek heeft niet lang geduurd, binnen mijn kennissenkring had al iemand een haartransplantatie ondergaan bij Omorfy (die mij overigens ook enthousiast heeft gemaakt).

6 maanden na behandeling 1
Voor haartransplantatie 5

Vrijblijvende informatie over haartransplantatie mannen

Wil je meer informatie over een haartransplantatie bij mannen en te weten komen wat wij voor j kunnen betekenen? Maak een afspraak voor een consult bij Omorfy. Wij weten dat je erg druk kunt zijn tijdens kantooruren. Daarom kunnen we in overleg de afspraken ook in de avonduren of in het weekend plannen. Onze specialist zal de situatie bekijken en aan de hand daarvan een behandelplan opstellen. Zo weten we zeker dat we je goed kunnen adviseren over een haartransplantatie voor mannen.

Behandeling Haartransplantatie mannen

Inhammen

Het ontstaan en groter worden van de inhammen is het eerste teken van mannelijke haaruitval. Dit komt bij sommige mannen al voor op 20-jarige leeftijd, terwijl anderen dit pas op 50-jarige leeftijd krijgen. De oorzaak hiervan is vaak Alopecia Androgenetica. Het team van Omorfy is gespecialiseerd in het verkleinen van inhammen. Voor een inhammen haartransplantatie bent je bij Omorfy aan het juiste adres.

Haarlijn

Is de haarlijn teruggetrokken en het voorhoofd daardoor hoger? Ook daar kunnen we met een haartransplantatie voor mannen iets aan doen. Samen met de arts bepaal je hoe de haarlijn moet worden. De arts let daarbij op de groeirichting en het gewenste model van jouw haarlijn om een natuurlijke haardos terug te krijgen.

Kruin

De kruin is een andere plaats waar vaak haaruitval optreedt bij mannen. In dit gebied moet er extra aandacht aan de richting van het implanteren worden geschonken. Iedere kruin is namelijk anders. Sommige mensen hebben een dubbele kruin en bij ieder mens verschilt de draai.

Dun wordend haar

In gebieden waar het haar zo dun is geworden dat je er doorheen kijkt, is een haartransplantatie voor mannen een goede oplossing. We kunnen op die plekken haren tussendoor plaatsen, zodat alles weer voller lijkt.

Baard en snor

Heb je een baard of snor waar niet voldoende haar is? Of heb je hier een litteken? Dan is een transplantatie een blijvende oplossing. Een baardtransplantatie hoeft niet altijd de eerste oplossing te zijn. Er zijn ook andere behandelingen mogelijk. Wil je een vollere baard of snor? Lees dan of een baardtransplantatie iets voor jou is.

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn bij vrouwen, maar ook bij mannen zeer bepalend voor het gezicht. Mooie wenkbrauwen geven een verzorgde uitstraling. Het team van Omorfy kan samen met de klant bepalen waar de haren moeten komen, om zo een volle schoonheid te creëren.

FUE litteken haartransplantatie mannen

Bij Omorfy begrijpen wij heel goed dat een litteken jou  zelfvertrouwen kan wegnemen. Denk bijvoorbeeld aan een litteken op het achterhoofd na een FUT behandeling. Vaak is dit litteken van oor tot oor en zichtbaar als het haar wordt kortgeschoren. Regelmatig komen er cliënten bij ons die vanwege het litteken spijt hebben van een FUT behandeling. Met de haartransplantatie procedure kunnen wij het littekenweefsel behandelen. De transplantatie biedt een permanente oplossing voor haargroei in het litteken.

Haarbesparende transplantatie mannen

Veel cliënten willen geen haartransplantatie voor mannen ondergaan, omdat ze simpelweg hun hoofd niet helemaal willen scheren. Een haarbesparende transplantatie is om deze reden bij Omorfy zeker mogelijk.

 

Er zijn twee opties:

 

Je laat het donorgebied in lengte groeien. Op de behandeldag wordt een gedeelte van het donorgebied geschoren. De haren zullen het geschoren gebied bedekken.

Het hele donor gebied wordt kort geschoren en het haar in het ontvangstgebied blijft staan. Voordeel van deze methode is dat het donorgebied optimaal kan worden benut voor de grotere behandelingen.

Het nadeel van deze methode is: Een beperkt aantal grafts per behandeling. In sommige situaties kan een tweede behandeling noodzakelijk zijn.

Bij Omorfy kunnen wij in vrijwel alle gevallen een haartransplantatie behandeling uitvoeren. Vraag een consult aan welke behandeling voor jou geschikt is.

Behandeling Haartransplantatie mannen

Wat is een FUE haartransplantatie mannen?

Bij een FUE haartransplantatie voor mannen worden de haarzakjes van de haarkrans verplaatst naar de inhammen of kruin. Haarzakjes worden ook grafts genoemd en kunnen één tot vier haren bevatten. De graft, of het haarzakje, wordt ook wel implantaat genoemd.

De haarkrans bevindt zich aan de zijkanten en achterkant van jou hoofd. De haarzakjes in dit gebied vallen niet uit. Ook hebben ze geen last van het hormoon dihydrotestosteron (DHT), wat ervoor zorgt dat haarzakjes vroegtijdig afsterven. Dit hormoon is vaak de reden dat mannen kaal worden op latere leeftijd. Het gehele haarzakje wordt inclusief DNA overgeplaatst. Dit betekent dat haren die zijn getransplanteerd, nooit meer zullen uitvallen.

De stappen van de FUE methode

Je hoofdhuid wordt plaatselijk verdoofd, omdat de werkzaamheden vele uren duren. Dit kan eventueel naaldloos.

Een haartechnicus haalt de genetisch goede transplantaten – haarzakjes met haartje en stamcel – met uiterste precisie uit het donorgebied. Deze extractie gebeurt met een speciale kleine holle naald met een diameter van ongeveer 0,7 mm. De grafts worden er met een pincet uitgehaald en tijdelijk in een speciale vloeistof gelegd. Deze vloeistof voorziet de grafts van voedingsstoffen, waardoor alle grafts sterk genoeg zijn om de transplantatie te overleven. Dit zorgt ervoor dat alle grafts na de transplantatie mooie, gezonde haren ontwikkelen.

Na de extractie is het tijd om te lunchen en zullen de laatste grafts nog geteld en gesorteerd worden.

Vervolgens maakt de arts met de Sapphire blade de kanalen in het donorgebied. Dit moet zeer precies gedaan worden, zodat de implantaten op de juiste wijze geplaatst kunnen worden en uiteindelijk een natuurlijke groeirichting krijgen.

Na het maken van alle incisies plaatst de haartechnicus de transplantaten met behulp van een pincet.

Bij het implanteren voeren we een speciale behandeling uit om de groeifactoren rondom het ontvangstgebied te verbeteren. Deze optimale omstandigheden versterken de haargroei.

Dan volgt de nazorg in de kliniek en wordt de nazorg van de haartransplantatie voor mannen thuis besproken.

FUE Haartransplantatie methode Illustratie

2 weken tot 5 maanden na de haartransplantatie mannen

Vanaf ongeveer 2 weken tot 5 maanden na de behandeling kunnen de getransplanteerde haren uitvallen. Dit is niet bij iedereen het geval en je hoeft hier niet van te schrikken: dit is namelijk een gebruikelijke reactie. De stamcellen zitten na 1 week zo vast onder de huid dat ze zorgen voor de teruggroei van nieuw haar.

Het uiteindelijke resultaat van een haartransplantatie voor mannen is pas zichtbaar tussen de 9 en 12 maanden na behandeling. Het hele proces vraagt dus minimaal een paar maanden van je geduld, maar het resultaat is zeker de moeite waard! Een haartransplantatie voor mannen is een beproefde en veilige behandeling waarvan je de rest van jouw leven plezier hebt.

Een haartransplantatie is een beproefde en veilige behandeling waarvan je de rest van je leven plezier heeft.

Nazorg begeleiding

Na de behandeling neemt jouw Omorfy technicus regelmatig contact met je op. Je krijgt bij ons op dag 3 en dag 7 een wasbeurt van jouw haar in onze kliniek. Zo kunnen we je beter begeleiden tijdens de belangrijkste week van jouw herstel en het resultaat optimaal monitoren. behandeling wordt er een stukje huid verwijderd en wordt het haar niet geschoren. Wij kiezen voor FUE haartransplantatie omdat:

De kliniek

Omorfy beschikt over een mooie nieuwe kliniek in Bunnik met 5 operatiekamers. Met maximale privacy wordt je ontvangen en verzorgd op een van deze kamers. Door onze efficiënte en flexibele aanpak hebben we geen wachtlijsten. Wij weten dat je erg druk kan zijn tijdens kantooruren. Daarom kunnen wij in overleg de afspraken ook in de avonduren of in het weekend plannen. Je kunt een begeleider meenemen, want er is ruime parkeer- en wacht gelegenheid. Daarnaast is er een Postillion hotel op loopafstand.

Ons team ontvangt je volgens afspraak op de dag van de behandeling en neemt het programma en de documentatie met jou door. Vervolgens beginnen we met de voorbereidingen. Onze professionals werken met de nieuwste technieken. Deze technieken zorgen voor een hoge dichtheid, sneller herstelproces en een verbluffend eindresultaat.

Een perfect resultaat begint bij een goede arts. De artsen van Omorfy zijn bevoegd, bekwaam, BIG-geregistreerd en hebben passie voor het vak. Alle handelingen voeren zij uit met de meest moderne apparatuur. De behandelingen worden met volledige privacy uitgevoerd. Op jouw kamer is een zitje waar je tussen de behandelingen door van een lunch geniet.

Behandelkamer Omorfy Haarkliniek
Wasbeurt 2

Veelgestelde vragen

Mocht je een vraag hebben die hier niet staat neem dan contact met ons op.

Haartransplantaties bij mannen worden vrijwel uitsluitend toegepast indien er sprake is van alopecia androgenetica, erfelijke haaruitval. Dit is een vorm van haarverlies die blijvend is en wordt veroorzaakt door het mannelijke dihydrotestosteron hormoon. Voordat je de beslissing neemt moet je eerst de oorzaak van de haaruitval vaststellen. Maak een spraak voor een vrijblijvend consult en bespreek de mogelijkheden.

Hoe lang een mannen haartransplantatie exact zal duren is lastig aan te geven. Dit hangt af van diverse factoren en het aantal grafts dat nodig is. Houd er rekening mee dat je de hele dag tijd vrij houdt voor de behandeling en ongeveer om 16:00 weer klaar bent.

Bij mannen wordt voor een haartransplantatie vaak het hele hoofd geschoren. Er zijn echter ook andere technieken mogelijk, waarbij slechts een gedeelte of niets van het haar wordt geschoren. Omorfy voert ook deze methodes uit. Informeer naar de mogelijkheden in een vrijblijvend consultgesprek.

U heeft geduld nodig, haar groeit niet snel. De eerste dagen na de ingreep is de behandelde huid rood en licht gezwollen. Dit neemt vanzelf af en de huid is na ruim een week hersteld. Bij de gewone FUE methode vallen er getransplanteerde haren, voordat er nieuwe gaan groeien. Dit haarverlies vindt plaats vanaf 3 tot 4 weken na de ingreep. Nieuwe haargroei begint 3 à 4 maanden na de ingreep zichtbaar te worden. Een volledig resultaat kan verwacht worden in 9 a 12 maanden nadat de haartransplantatie voor mannen behandeling heeft plaatsgevonden.

De kosten van een Haartransplantatie man hangen sterk af van het aantal grafts die geïmplanteerd worden. De prijs van een haartransplantatie van kleine inhammen begint bij 2300 euro en kan oplopen tot een haartransplantatie behandeling op één dag van ongeveer 4500 euro. Bij grotere aantallen grafts moet een haartransplantatie over twee dagen verspreid worden voor het behoud van het donorgebied

De enige reden om een haartransplantatie Turkije te doen is geld. Bij een juiste vergelijking van kosten, reizen en risico’s is dat niet de moeite waard kost en een goede kliniek in Turkije evenveel.

– Een haartransplantatie levert niet direct resultaat. Haar groeit langzaam maar een haartransplantatie is wel duurzaam. Het eind resultaat is na 9 tot 12 maanden zichtbaar.

 

– Een haartransplantatie duurt 8 uur omdat het heel nauwkeurig werk is dat vakkundig moet gebeuren.  Het directe herstel duurt ongeveer een week.

 

– De kostprijs is door het intensieve werk en werk van een arts duurder dan andere methoden maar veel duurzamer.

Kan iedere man met haarverlies een haartransplantatie doen?

Mannen die last van erfelijke haaruitval, alopecia androgenetica, hebben kunnen vaak een haartransplantatie ondergaan. Deze vorm van haaruitval is blijvend en komt omdat de haarzakjes aangetast worden door het hormoon dihydrotestosteron en is vaak erfelijk bepaald. De algemene gezondheid dient goed te zijn. Bij andere vormen van haaruitval dient door een arts vastgesteld te worden of een transplantatie mogelijk is.

De haarzakjes die getransplanteerd worden blijven in principe een leven lang haren produceren. Wel kan het haar door het natuurlijk proces verouderen en dunner worden.

Het scheren of millimeteren van het haar is niet altijd nodig. Er bestaat ook een mogelijkheid om alleen een klein stukje op het achterhoofd te scheren. Dit is afhankelijk van het aantal te extraheren grafts. Na afloop van de behandeling vallen de omliggende haren hier overheen. Hierdoor zal de behandeling vrijwel onzichtbaar zijn. Onze artsen en technicians gebruiken precisie-instrumenten waardoor weinig hersteltijd nodig is en het ontvangst- en donorgebied snel genezen. Dit alles wordt met je besproken tijdens het intakegesprek in de kliniek.

Omorfy heeft specialisten voor kroeshaar transplantatie. Juist mannen met kroeshaar kunnen een haartransplantatie bij ons doen. Een succesvolle haartransplantatie van kroeshaar duurt langer omdat de structuur complexer is. Juist van de haartechnician vraagt een haartransplantatie kroeshaar  veel inspanning en ervaring. Lees hier meer over haartransplanties bij kroeshaar.

Heb je een litteken op je hoofd waar geen haren groeien? Dan kunnen we hier mogelijk weer haren naartoe transplanteren. Vooraf moet in ieder geval goed bepaald worden hoe de huid van het litteken is. Tijdens een gratis adviesgesprek bespreken we de mogelijkheden

De baard kan gelijktijdig met de hoofdharen geïmplanteerd worden. De behandeling van de man duurt wel langer maar soms werken de implantatie specialisten op twee of drie plekken tegelijk. Dan gaat de haartransplantatie voor de man sneller.

Wilt je meer weten over de mogelijkheden van een haartransplantatie voor mannen bij Omorfy? Of heb je interesse in een consult? Neem vooral contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met jou.

Gratis consult

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam & achternaam*
*

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.