Stimuleert Dermaroller haargroei??

Let op ! Deze behandeling wordt niet bij Omorfy haarkliniek uitgevoerd.

Dermaroller haar

In de beauty industrie is de Microneedling in de afgelopen jaren steeds populairder  voor het behandelen van de huid. Microneedling is een therapie die kan worden toegepast voor diverse huidaandoeningen en zelf ook eenvoudig kan worden toegepast bij bijvoorbeeld acné, striae voor een beter opname van stoffen in de huid. De dermaroller is een product waarmee Microneedling kan worden uitgevoerd en is de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

De vraag luidt, is de dermaroller daadwerkelijk effectief bij kaalheid en haaruitval? Of sterker nog, stimuleert de dermaroller haargroei? Als dat laatste het geval is prachtig, maar het klinkt echter wel simpeler dan dat het in werkelijkheid is.

Dermoroller Haarvebetering bij haaruitval

Wat doet een dermaroller voor het haar precies?

Om de werking van een dermaroller te omschrijven, zouden we eerst naar de vormgeving moeten kijken. Zo’n roller bestaat uit een groot handvat en uit een uiteinde met daarop allerlei kleine naaldjes. Als je met deze naaldjes over je hoofdhuid heen ‘rolt’, prikken deze naaldjes hele kleine gaatjes in de huid.

Doordat hiermee een zachte prikkel ontstaat, reageert de hoofdhuid hier direct op. De hoofdhuid gaat zich herstellen en probeert zichzelf te vernieuwen. De vraag is of haar hierdoor snelle gaat groeien of aangroeien. Bedenk dat er verschil zit in het behouden van een levende haarzakje en een uitgevallen dode haarzakje. Dit laatste komt niet mee terug! Dat kan alleen met een haartransplantatie.

Wat beoogt wordt met een dermaroller en toepassing op haar leggen we onderstaand verder uit.

Wat heb je precies aan dermaroller voor je haar?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is het met een dermaroller mogelijk om de haargroei te stimuleren. De kleine naaldjes zorgen voor een reactie van de huid, waardoor de groei van de haren gestimuleerd wordt.

Dankzij deze stimulans is het mogelijk om dunner wordend haar tegen te gaan. De werking hierbij is vrij simpel: op het moment dat je haar dunner wordt, is er behoefte aan nieuwe haartjes. Door met de dermaroller over je huid heen te rollen, prikkel je de ontwikkeling van nieuwe haartjes. De nieuwe haartjes gaan groeien, de nieuwere haren vervangen de oude/dunne haartjes en je krijgt dus een dikkere/vollere haardos.

Betere applicatie van aangebrachte verzorgingsproducten

Breng je regelmatig verzorgingsproducten op je haar aan? Gebruik je bijvoorbeeld andere middelen om de groei van je haren te stimuleren? Dan is het goed om te weten dat een dermaroller voor een betere applicatie van de aangebrachte verzorgingsproducten zorgt.

Dit kunnen we wellicht het beste met een voorbeeld aanduiden. Als bijvoorbeeld gebruik maakt van Minoxidil, zorgt een dermaroller voor een betere applicatie van dit middel. Dit betekent concreet dat het haarmiddel beter opgenomen wordt én dus beter zijn werk kan doen. Dankzij een dermaroller wordt de haargroei dus alsmaar verder gestimuleerd.

Wat is de beste dermaroller?

Vind je het verhaal van een dermaroller interessant klinken? Dan kun je overwegen om zo’n dermaroller te gaan gebruiken. Voordat je hier gebruik van gaat maken, moet je uiteraard een geschikte dermaroller aanschaffen. Het lastige hierbij is dat je uit veel varianten kunt kiezen.

Je doet er verstandig aan om goed naar het materiaal van de naaldjes te kijken. Wat ons betreft kies je het beste voor naaldjes die van titanium gemaakt zijn. Dit materiaal brengt de gewenste, hygiënische behandeling met zich mee.

Ook zou je goed moeten kijken naar de grootte van de naaldjes. Wij adviseren zelf een lengte van 0,5 mm; dit is de ideale lengte. De naaldjes gaan hierbij diep genoeg, maar beschadigen de huid niet. Dat laatste is mogelijk wel het geval als je voor langere/grotere naaldjes kiest.

Kun je kale plekken voorkomen met een dermaroller?

Een dermaroller lijkt in eerste instantie alleen voor vrouwen interessant, maar dat is niet het geval. Ook een man kan prima van een dermaroller gebruik maken. Als man zijnde kun je immers ook van dunner wordend haar last krijgen; in dat geval komt een dermaroller voor je haar maar al te goed van pas.

Het is echter niet mogelijk om kale plekken te voorkomen. Als er eenmaal sprake van kaalheid is, kun je hier met een dermaroller niks meer aan doen. Wat je hier dan wel aan kunt doen? Dat bespreken we graag verderop in dit blogartikel.

Heb je als vrouw zijnde last van een steeds hoger wordende haarlijn? Dan heb je in de basis ook niks aan een dermaroller. Dit hulpmiddel is ideaal om dunner wordend haar dikker te krijgen, maar daar heb je bij een steeds hoger wordende haarlijn niks aan.

Is het effect van een dermaroller permanent?

Kies je voor een derma roller voor je haar? Dan zou je elke dag met deze dermaroller in de weer moeten gaan. Alleen als je deze derma roller dagelijks gebruikt, stimuleer je de aanmaak van nieuwe haartjes.

Maar, let wel op: het resultaat van een dermaroller is niet permanent. Als je voor het gebruik van een dermaroller kiest, stel je eigenlijk de toekomstige kaalheid een klein beetje vooruit. Zoals hierboven al gesteld, is het voorkomen dan de toekomstige kaalheid echter niet mogelijk.

Wat is de beste oplossing voor toekomstige kaalheid?

Merk je op dat je haren meer en meer uitvallen? Dan is de kans groot dat je hier iets aan wilt doen. Je kapsel gaat hierdoor minder fraai ogen, je wordt wellicht onzeker of je ergert je aan je nieuwe kapsel. Om hier iets aan te doen, komt een dermaroller niet met de gewenste oplossing. Met een dermaroller stel je toekomstige kaalheid uit, maar je gaat dit nooit voorkomen.

Wat je dan wel tegen toekomstige kaalheid kunt doen? Je kunt het beste voor een haartransplantatie behandeling kiezen. Hoe zo’n behandeling precies werkt, bespreken we graag met een kort stappenplan:

  • Stap 1: intakegesprek. Tijdens dit gesprek horen we graag je wensen aan en kijken we naar je haren. Waar uit de kaalheid zich? Waar vallen de haren uit? En van welk donorgebied kunnen we de benodigde haarzakjes plukken?
  • Stap 2: voorstel op maat. Naar aanleiding van het intakegesprek komen wij met een voorstel op maat op de proppen. In dit voorstel op maat vind je onder meer het kostenplaatje. Wij kiezen in ieder geval altijd voor de FUE techniek; dit is in de wereld van haartransplantaties de beste techniek.
  • Stap 3: behandeling inplannen. Ga je akkoord met ons voorstel? Dan plannen we graag de behandeling met je in. Hoe lang deze behandeling gaat duren, is volledig afhankelijk van je huidige haardos. Als je alleen iets aan je inhammen wilt doen, kost dit relatief weinig tijd. Wil je over je gehele hoofd iets aan de kaalheid doen? Dan duurt de behandeling uiteraard langer.
  • Stap 4: behandeling ondergaan. Op de afgesproken dag meld je je bij onze kliniek, waarna we de behandeling uit gaan voeren. We verdoven eerst je hoofdhuid, zodat je weinig tot geen last van de behandeling hebt. Onze specialist gaat vervolgens aan de slag. Vanaf het donorgebied worden grafts (haarzakjes) één voor één uit je hoofdhuid gehaald. Nadat dit gedaan is, worden deze haarzakjes door de specialist gesorteerd en voorbereid. Vervolgens worden de grafts op de juiste plek in de hoofdhuid ‘ingeplant’.
  • Stap 5: groei van de ingeplanteerde haarzakjes. De haarzakjes die we ingeplant hebben, gaan groeien. Met deze groei verandert niet alleen je haardos, maar wordt vooral de natuurlijke groei van je haren gestimuleerd. Binnen enkele weken vallen de ingeplante haarzakjes uit, waarna de natuurlijke haren vrij spel hebben. Deze groeien weer als vanouds en zorgen daarmee voor een vollere haardos.
  • Stap 6: nazorg. Nadat wij de behandeling uitgevoerd hebben, voeren we uiteraard de benodigde nazorg uit. We voorzien je onder meer van de beste tips en staan bij eventuele vragen graag voor je klaar.

Dermaroller of haartransplantatie?

Beide opties zijn qua prijskaartje niet met elkaar te vergelijken, maar ook niet qua werking. Als je voor de lange termijn permanent iets aan je haaruitval of dunner wordend haar wilt doen, moet je voor een haartransplantatie behandeling kiezen. Zo’n behandeling is simpelweg een stuk efficiënter dan een dermaroller.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Gratis consult

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam & achternaam*
*

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.